A 24. órában vagyunk, hogy megerősítsük az EU határőrizetét
2017.12.29
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a "24. órában vagyunk, hogy megerősítsük az Európai Unió határőrizeti rendszerét" a tömeges illegális bevándorlás távoltartására, az európai emberek biztonságának garantálására.

Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel ismét kiemelte: a prognózisok, különféle hírszerző szolgálatok előrejelzése szerint 2018-ban is folytatódni fog a tömeges illegális migráció mindhárom - a balkáni, a líbiai-olasz és a spanyol-marokkói - útvonalon. Főleg Fekete-Afrika felől jelentős növekedést prognosztizálnak. A főtanácsadó kérdésre válaszolva azt mondta, jelenleg nem indokolt a magyar határkerítés meghosszabbítása, a román határőrizeti szervekkel korrekt az együttműködés. Jelenleg főleg Szerbia felől éri el a magyar határt a tömeges migráció, de ha ez áttevődne másik ország területére, akkor az érintett helyen megerősítik a magyar határőrizetet - mondta Bakondi György.(MTI-fidesz.hu)