Az asztmás betegek számíthatnak a kormányra
2018.01.02
Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő közleménye

A Pós Péter nevével december 31-én kiadott közleményben foglaltakkal ellentétben a valóság a következő:Az elmúlt években a kormány kiemelt figyelmet fordított az egészségügy fejlesztésére és az asztmás betegek életminőségének és ellátásának javítására. Az asztmás és allergiás betegségek elleni gyógyszereket nagy mértékben támogatja a társadalombiztosítás, éves szinten közel 25 milliárd forintot költ az állam erre a célra.A mögöttünk álló időszakban az asztmás betegeket számos kormányzati döntés segítette; a prevenció és a parlagfű-mentesítés hatékonyságát javító intézkedések mellett az asztmások térítésmentesen juthatnak hozzá az influenza elleni oltásokhoz is. A gyermekkori asztma kezelésében nemzetközi szinten is kiemelkedő támogatást biztosít a magyar családtámogatási rendszer.Az egészségügyi kormányzat aktívan együttműködik a szakterületen tevékenykedő szakmai szervezetekkel, ennek eredményeként létrejött „Az asztma diagnosztikájának, kezelésének és orvosi gondozásának alapelveiről felnőttkorban” című egészségügyi szakmai irányelv, és a közeljövőben elkészülhet a Nemzeti Asztma Program is.Ugyanúgy, ahogy eddig, az asztmás betegek a jövőben is számíthatnak a kormányra.Nyitrai Zsoltországgyűlési képviselőFidesz – Magyar Polgári Szövetség