Hazai és nemzetközi szabályok miatt kell honvédelmi intézkedési terv
2018.01.03
Hazai és nemzetközi szabályok köteleznek a honvédelmi intézkedési terv végrehajtására - közölte szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

A szaktárca közleménye szerint a NATO válságreagálási rendszere előírja, hogy a tagállamoknak minden olyan lehetőséget meg kell teremteniük, amely a lakosság felkészítését segíti egy esetleges krízishelyzet esetén. A honvédelmi törvény pedig kimondja, hogy a NATO-tagállamoknak jogszabályi kötelezettségük eleget tenni a válságreagálási rendszer követelményeinek. Ezeknek megfelelően Magyarország minden állami intézménye rendelkezik honvédelmi intézkedési tervvel, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által fenntartott intézmények többsége már elkészített, az oktatási intézményekben pedig a következő hónapokban fogják elvégezni ezt a feladatot. Ehhez az illetékes szakminisztériumok minden segítséget megadnak - írták.(MTI-fidesz.hu)