Országszerte számos programmal készülnek a családok évében
2018.01.17
A családok évében országszerte számos program várja a családokat, érdeklődőket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Novák Katalin közlése szerint a programokról a csaladokeve.hu oldalon lehet tájékozódni. Most szombaton a Városligeti Műjégpályán tartanak rendezvényt - említett példát. "Magyarországon reneszánszát éli a házasság intézménye."Az államtitkár a műsorban azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon reneszánszát éli a házasság intézménye. Ugyanis, míg 2002 és 2010 között 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, 2010 és 2016 között 46 százalékkal nőtt. Novák Katalin a múlt évi adatokat is bíztatónak nevezte. Szerinte azok részben az értékek változásának, egyfajta "normalizálódásnak" köszönhetőek, de közrejátszhat az anyagi támogatás is. Ezek közül az államtitkár kiemelte a családi adókedvezményt és a házassági adókedvezményt.(MTI-fidesz.hu)