Jók a kilátásai a magyar gazdaságnak
2018.01.18
Az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét, Olivier Blanchardot Varga Mihály fogadta csütörötkön, Budapesten.

"Magyarország az uniós átlag feletti növekedésnek köszönhetően vonzó célpont a befektetők számára."Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.A nemzetgazdasági miniszter a megbeszélésen kiemelte: Magyarország az uniós átlag feletti növekedésnek köszönhetően vonzó célpont a befektetők számára. Ezt többek között a bővülő beruházások is alátámasztják, mindennek eredményeként folyamatos Magyarország felzárkózása a legfejlettebb országokhoz. Varga Mihály hozzátette: a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően hazánkban jelentős béremelkedés valósult meg, amely kedvező hatást gyakorol a fogyasztásra.Olivier Blanchard közgazdász professzor a Peterson Institute vezető kutatója, a Harvard Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tanára is volt. A Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdászaként 2008 és 2015 között dolgozott.(fidesz.hu)