Nem maradhat következmények nélkül az illegális migráció támogatása, finanszírozása
2018.01.18
Lépéseket kell tenni, hogy az illegális migrációt támogató, finanszírozó tevékenység ne maradjon következmények nélkül – jelentette ki Gulyás Gergely a "Stop Soros" törvénytervezet kapcsán csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A kormány tegnap ismertette a "Stop Soros" törvénytervezetet, melyet társadalmi vitára bocsátanak. Gulyás Gergely közölte, a kormány döntése a frakció támogatását is élvezi, a részletek tekintetében a visegrádi kihelyezett frakcióülésén is állást foglalnak."az idegenrendészeti távoltartás intézménye elősegíti, hogy távol lehessen tartani a határsávtól, illetve Magyarország egész területétől azokat, akik az illegális bevándorlás támogatásával veszélyt jelentenek a magyar polgárok biztonságára."A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, a nemzeti konzultáción több mint 2,3 millió magyar állampolgár nyilvánított véleményt a bevándorlás kérdésében, és mondott nemet arra, hogy hazánk bevándorlóországgá váljon. Azt szeretnénk, és ez a kormány célja, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak, és minden, a kormány által a bevándorlás ügyében készített törvényjavaslatnak ezt kell szolgálnia, a Fidesz-frakció is ezt az elvárást fogalmazza meg – jelentette ki. Megjegyezte, több mint kétszer annyian foglaltak állást a Soros-tervvel, a bevándorlással szemben a nemzeti konzultáción, mint ahány szavazatot a legnagyobb ellenzéki párt kapott az előző országgyűlési választáson.A törvényjavaslat lényege, hogy az illegális migrációt támogató, külföldi forrásokból működő szervezeteknek regisztrálniuk kell, be kell számolni tevékenységükről, és külföldi juttatásuk után illetéket kell fizetniük, az ebből származó bevételeket pedig a kormány kizárólag határvédelemre fordíthatja – ismertette Gulyás Gergely.Elmondta azt is, hogy a javaslatcsomag létrehozná az idegenrendészeti távoltartás intézményét is, melyre a határsáv 8 kilométeres körzetében kerülhet sor, de harmadik országbeli, nem magyar állampolgárral szemben ez érvényes lehet az ország egész területére. Erre az intézkedésre csak bevándorlás okozta válsághelyzetben van lehetőség – tette hozzá.Fotó: fidesz.huGulyás Gergely a migráció elleni küzdelem kapcsán megjegyezte, eddig az látható, hogy csak a nemzeti intézkedések voltak sikeresek, mert Brüsszel a bevándorlást támogatja. Sajnálatosnak nevezte, hogy az unió nem szankcionálta az illegális bevándorlást, határátlépést, hanem a schengeni egyezményt be nem tartókkal, a jogsértőkkel kapcsolatban várt el szolidaritást. A csatlakozáskor, amely terülten a tagállamok nem ruháztak át szuverenitást, ott nekik kell a saját hatáskörüket gyakorolni, a határvédelem pedig ilyen kulcsfontosságú feladat – fejtette ki.A frakcióvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti szuverenitás tekintetében 2015 óta a befolyásolásnak új formái jelentek meg. A külföldi támogatással működő szervezetek működésében változás történt, mert a veszélyeket magában rejtő bevándorlás támogatásával szemben állnak a magyar állam és a magyar polgárok biztonságával – emelte ki. A politikus szerint ezért kell újabb lépéseket tenni, hogy az illegális migrációt támogató, finanszírozó tevékenység ne maradjon következmények nélkül. Elmondta azt is, hogy a mostani javaslatnál sokkal durvább gyakorlatok is előfordulnak Európában, például Angliában egy eljárás lehetővé teszi az állampolgárságtól való megfosztást is, melyet viszont a magyar alkotmány tilt.Gulyás Gergely kiemelte, az idegenrendészeti távoltartás intézménye elősegíti, hogy távol lehessen tartani a határsávtól, illetve Magyarország egész területétől azokat, akik az illegális bevándorlás támogatásával veszélyt jelentenek a magyar polgárok biztonságára.A törvényjavaslat kapcsán a képviselő kitért arra is, hogy lehetőség lesz jogorvoslatra minden olyan intézkedéssel szemben, mely bármilyen formában korlátozza a szabad mozgást.Kérdésre válaszolva a Fidesz frakcióvezetője elmondta, ha Soros György nem tudja igazolni magyar állampolgárságát, akkor kitiltható Magyarországról. Gulyás Gergely kérdésre válaszolva azt is kijelentette: Magyarország egyetlen bevándorlót sem fogadott be az elmúlt időszakban.(fidesz.hu)