Indiana állam kereskedelmi miniszterével találkozott Szijjártó Péter
2018.01.24
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mai napon a Parlamentben fogadta Indiana állam kereskedelmi miniszterét, Jim Schellingert.

Még tavaly júniusban írt alá gazdasági együttműködési megállapodást Magyarország és Indiana, amely az első ilyen jellegű megállapodása az amerikai államnak. A megállapodásban rögzített kétoldalú gazdasági együttműködési munkacsoport jelenleg is Budapesten ülésezik, ahol Schellinger miniszter elnökli az amerikai oldalt.Fotó: Kovács Márton (KKM)A gazdasági együttműködés kiváló lehetőség magyar vállalatok számára az olyan magas hozzáadott értékű ágazatokban, mint például a gyógyszeripar, a vízgazdaság, a mezőgazdaság vagy a környezetipar. Kiváló lehetőség a magyar vállaltok számára ez ahhoz, hogy belépjenek az indianai piacra, tovább erősítve ezzel azt a tényt, hogy Magyarország elsőszámú export piaca az EU-n kívül az Egyesült Államok.(Külgazdasági és Külügyminisztérium)