A szolnoki közgyűlés határozatban utasította el Soros civiljeinek támogatását
2018.01.25
A szolnoki közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el "Soros civiljeinek támogatását" és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön - közölte Szolnok polgármestere az MTI-vel.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a döntést 15 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadták el."Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét."A polgármester kiemelte: Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét.Az ellenőrizetlen, illegális migráció tapasztalatai rendkívül rosszak, mindenütt a bűnözés erősödésével és a terrorizmus megjelenésével jár ez a folyamat - hangsúlyozta.Hozzátette: Magyarország azon nemzetek sorába tartozik, amely ragaszkodik önrendelkezéséhez, és továbbra sem hagyja, hogy a magyar nép jóváhagyása nélkül bárkit betelepítsenek az országba.Szalay Ferenc a magyar önkormányzatiságot a demokrácia "egyik legerősebb bástyájának" nevezte. Hozzátette: a város civil szervezeteivel hagyományosan kiváló kapcsolatot ápolnak, segítik működésüket, míg azok aktívan dolgoznak a kulturális, tudományos, szociális területeken, az érdekérvényesítésben, szinte az élet valamennyi szegmensében.Úgy fogalmazott: egy átpolitizált, nemzetellenes célokat megfogalmazó hálózat kialakítása nem csupán Magyarország és Szolnok biztonságát veszélyezteti, de aláássa a kiválóan működő magyar civilszervezeti rendszer hitelességét is.(MTI-fidesz.hu)