Debrecen a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat
2018.01.25
Elutasítja a "Soros-tervet" és az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését a debreceni önkormányzat. A közgyűlés csütörtöki ülésén - mintegy kétórás heves vita után - a fideszes és a jobbikos képviselők szavazták meg a polgármester előterjesztését.

Papp László (Fidesz-KDNP) előterjesztésében azt írta, hogy Debrecen az egyik legnagyobb menekülttábornak korábban helyet adó városként a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat. A menekülttábor bezárása "visszaadta a város nyugalmát, segített abban, hogy az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítsuk energiánkat" - érvelt."a Soros György által támogatott szervezetek esetében fennáll a veszélye annak, hogy szerepet vállalnak az illegális migráció szervezésében és támogatásában."Kifejtette: a Soros György által támogatott szervezetek esetében fennáll a veszélye annak, hogy szerepet vállalnak az illegális migráció szervezésében és támogatásában. A városban "nincs szükség az illegális bevándorlást támogató álkaritatív szervezetekre. A város költségvetéséből jelentős összeget fordítunk szociális célokra, a valódi civil tevékenységet végző szervezeteket értékeljük és támogatjuk" - fogalmazott.A határozat szerint a közgyűlés elutasítja az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését és a betelepítés végrehajtására irányuló "Soros-tervet" és bevándorlásszervező irodák működtetését. Ugyanakkor támogatja, hogy a kormány a helyi közösségi érdekekkel ellentétes, a települések jövőjét veszélyeztető törekvések ellen szükség szerint jogszabályok megalkotásával vagy kezdeményezésével is fellépjen - foglalt állást a debreceni közgyűlés.(MTI-fidesz.hu)