Emilia Müller bajor miniszterrel tárgyalt Balog Zoltán és Novák Katalin
2018.01.25
Megbeszélést folytatott Emilia Müller bajor munkaügyi, szociális, családügyi és integrációért felelős miniszterrel szerdán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a találkozón a felek a két ország családtámogatási intézkedéseiről, szociális juttatásairól, valamint demográfiai kérdésekről és a társadalmi felzárkózás kihívásairól egyeztettek. Egyetértettek abban, hogy a családok támogatása és a társadalmi felzárkózás elősegítése kiemelt szerepet érdemel a kormányzati politikában.Fotó: Bartos Gyula (EMMI)Szó esett a menekültügyi válság kihívásairól is, különösen a szociális ellátások, az oktatás és az integráció területén. A felek közös állásponton voltak annak kapcsán, hogy a kölcsönös megértés mellett a keresztény kultúra és értékek megőrzése létfontosságú. Kiemelték az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Hanns Seidel Alapítvány példaértékű szerepét a Bajorország és Magyarország közti hatékony együttműködésben.(MTI-fidesz.hu)