Soros davosi beszéde újabb támadás hazánk szuverenitása ellen
2018.01.26
Az ország szuverenitásával szembeni újabb támadásként értékelte Gulyás Gergely pénteki sajtótájékoztatóján Soros György davosi nyilatkozatát.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: Soros Davosban kampánynyitó beszédet tartott, a milliárdos egyértelművé tette, hogy magyar politikával kapcsolatos álláspontját nemzetközi szintéren is képviselni kívánja. A magyar választásokkal kapcsolatos álláspontját az ő sajátos érdekei határozzák meg – fűzte hozzá."A magyar kormány valóban gátja annak a brüsszeli bevándorláspolitikának."Gulyás Gergely hangsúlyozta: eddig is tudtuk Sorosról, hogy a magyar politikai életet befolyásolni akarja, hogy nem a nép hatalmában, hanem a pénz hatalmában hisz, „nem a demokráciában, hanem az anyagi erőforrásokban bízva akarja befolyásolni a Magyarországon zajló belpolitikai eseményeket”.A magyar kormány valóban gátja annak a brüsszeli bevándorláspolitikának, amely 2015 óta a bevándorlás támogatásában mutatkozik meg, amely szerint Európa számára a jövőt nem egy új és hatékony családpolitika, hanem a migráció jelentheti – húzta alá a vezető kormánypárti politikus.Egyúttal rámutatott: Soros György kibékíthetetlen ellenfele a nemzetek alkotta Európának, és egy olyan európai egyesült államok megvalósulását akarja elérni, ahol a határok nem csupán az országok között, hanem az európai külső határok tekintetében is nyitottak.Fotó: fidesz.hu"Soros György Magyarországgal kapcsolatban objektív véleményalkotásra nem képes."Ennek útjában áll a magyar kormány és az a határzár, az a kerítés, amely lehetetlenné teszi, hogy a balkáni útvonalon, Szerbián keresztül érkezők Európába eljussanak – fűzte hozzá.„Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy Magyarországon – függetlenül attól, ki ért egyet a jelenlegi kormány politikájával -, a magyar választópolgároknak kell áprilisban arról dönteni, kik képviseljék őket az Országgyűlésben, kik alakítsanak kormányt, kik legyenek az ellenzéki erők” – húzta alá a frakcióvezető. Gulyás Gergely egyúttal reményét fejezte ki, hogy Soros György agresszív befolyásolási kísérlete – amely az amerikai bevándorláspolitikára is kiterjed -, Magyarországon nem fog követőkre találni.Az a kampánynyitó beszéd, amelyet tegnap Soros György tartott, hemzseg a valótlanságoktól, sértő Magyarországra nézve, elfogadhatatlan és pártpolitikai hozzáállástól függetlenül mindenkinek ki kell kérnie azt, hogy valaki maffiaállamnak nevezze Magyarországot – vélekedett, hozzátéve: Soros György ismételten bizonyította, hogy Magyarországgal kapcsolatban objektív véleményalkotásra nem képes, mert olyan mértékben tartja sérelmesnek, hogy a bevándorlással kapcsolatos törekvéseit hazánkban nem tudja érvényesíteni.(fidesz.hu)