Új iskola a II. kerületben
2018.01.26
Új iskolaépület létesül Budapest II. kerületében, amelynek kialakítására a kormány 3,6 milliárd forintot fordít – jelentette be Varga Mihály mai sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: olyan hazát építünk gyermekeinknek, ahol nyugodtan tanulhatnak, boldogulhatnak, ahol megtalálják a jövőjüket.

A tervek szerint a 2019/20-as tanévet már az új épületben kezdhetik meg a pesthidegkúti Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Programban résztvevő gyerekek és pedagógusok – hangsúlyozta a miniszter."A most induló beruházáshoz a Gyermekek Háza Alapozó Program vezetői és pedagógusai az elmúlt 26 évben végzett magas színvonalú munkájukkal elnyerték a kormány, a II. kerületi önkormányzat és a szülők támogatását is."Kiemelte: az új, mintegy 4500 négyzetméteres iskolaépület lehetővé teszi az intézmény pedagógiai programjának szélesítését, gimnáziumi tagozattal való bővítését, ami nagyon sok II. kerületi család kívánsága volt. A most induló beruházáshoz a Gyermekek Háza Alapozó Program vezetői és pedagógusai az elmúlt 26 évben végzett magas színvonalú munkájukkal elnyerték a kormány, a II. kerületi önkormányzat és a szülők támogatását is – fogalmazott Varga Mihály.A jelenleg a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium tagozataként működő Gyermekek Háza olyan alternatív oktatási programot kínál, amely igazodik a gyerekek egyéni sajátosságaihoz, differenciáltan, a tanulók egyéni lehetőségeihez igazítja az oktatást, és befogadó tanulási környezete révén meg tudja valósítani a sajátos nevelési igényű tanulók integrációját is – tette hozzá a miniszter.Az új iskolaépület létrehozásához a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a II. kerületi Völgy utcában található egykori irodaépületet – tájékoztatott a képviselő, aki szerint az állam felelős gazdaként ily módon óvja a közvagyont, amelyet egy fontos cél, az oktatás fejlesztésének szolgálatába állít.A sajtótájékoztatón Láng Zsolt II. kerületi polgármester elmondta: az önkormányzat továbbra is mindent megtesz azért, hogy a helyi iskolák hagyományosan jó szakmai színvonala megmaradjon.Fotó: Árvai Károly - kormany.huHajnissné Anda Éva tankerületi vezető beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az új iskolaépület jelentős előrelépést jelent, hiszen olyan program kiszélesítését teszi lehetővé, amely országosan is egyedülálló.(Nemzetgazdasági Minisztérium)