Soros dollármilliárdokat költ a magyar választás befolyásolására
2018.01.27
Soros György dollármilliárdokat költ a magyar választások befolyásolására - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs kifejtette: a legújabb hírek szerint Soros György csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait; egy év alatt 16 millió dollárt, azaz mintegy 4 milliárd forintot költött az Orbán-kabinet elleni lobbitevékenységre."Soros György dollármilliárdokat mozgat meg Washingtontól kezdve, Brüsszelen át Budapestig, hogy Magyarországra nyomást gyakoroljon, és beavatkozzon a magyar választások eredményébe is."Dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén - a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az általa pénzelt demokrata szenátorokon keresztül is - áskálódik Magyarország ellen - emelte ki a fideszes pollitikus. Mint mondta, a Soroshoz köthető Open Society Policy Center nevű intézet keze benne van mindenféle, Magyarország elleni áskálódásban, tavaly például kétszer is nekifutottak annak a tervnek, hogy egy Magyarországot elítélő jelentést fogadtassanak el.Ezek ismerős eszközök, hasonló módon zajlik ugyanis Brüsszelben is a Magyarország elleni Soros-lobbizás, az Európai Parlamentben egy Magyarország-ellenes jelentést már elfogadtak a Soros-szervezetek, és most éppen készül a következő a LIBE-bizottságban - hangsúlyozta.Soros György dollármilliárdokat mozgat meg Washingtontól kezdve, Brüsszelen át Budapestig, hogy Magyarországra nyomást gyakoroljon, és beavatkozzon a magyar választások eredményébe is - mutatott rá a kommunikációs igazgató.Egyszersmind hangsúlyozta azt, hogy Soros pénzéből működnek azok a bevándorláspárti szervezetek is, amelyek rendszeresen beavatkoznak a magyar közéletbe, vádolják a magyar kormányt itthon és külföldön, támadják a kerítést, a határvédelmet és a "Stop Soros" törvénycsomagot is.Fotó: fidesz.huVilágosan látható, Soros György nem sajnálja a pénzt ahhoz, hogy Magyarországon megváltoztassa azt a nemzeti kormányzatot, amely az ország védelmét, a Soros-terv és a bevándorlás elutasítását tűzte ki céljául - összegzett Hidvéghi Balázs.Az ENSZ migrációs egyezményét előkészítő tárgyalásokkal összefüggő kérdésre a kormánypárti politikus azt felelte: kísérteties a hasonlóság az ENSZ-főtitkár minapi írása és a Soros-terv különböző pontjai között. Ezért a Fidesz szerint komolyan meg kell fontolni, érdemes-e bennmaradni a migrációs csomagról zajló ENSZ-tárgyalássorozatban - fogalmazott, hozzáfűzve: erről a kormány tárgyal majd.Jelezte ugyanakkor, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár cikkéből kiindulva ez egy erősen bevándorláspárti javaslat, és ha ez így marad, akkor ott Magyarországnak nincs semmi keresnivalója.(fidesz.hu)