Elfogadhatatlan az ENSZ migránscsomagja
2018.01.28
A Fidesz és a KDNP elutasítja az ENSZ migránscsomagját - jelentette be Puskás Imre vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, ha az ENSZ elfogadja ezt a migránscsomagot, akkor az azt jelentené, hogy a migráció zöld utat kap világszerte, és a nemzetközi jogon át ráerőltetnék az országokra ezeket a migránsbarát javaslatokat."A javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni."A javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni - fűzte hozzá, egyúttal felidézve ezek közül az évi egymillió migráns behozatalát, a családegyesítés segítését, azt, hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, hogy adjanak segélyt a migránsokat, és szüntessék meg a nemzeti határok védelmét.Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, és azt javasolják a kormánynak, ha napirendre veszi a témát, tartsa szem előtt, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját - szögezte le a kormánypárti politikus.Puskás Imre idézte az ENSZ főtitkárának nyilatkozatát, amelyben António Guterres azt szorgalmazza, hogy nyissák meg az országok határaikat, használják ki a bevándorlás előnyeit. Szerinte a migráció egyértelműen pozitív, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. "A Fidesz és a KDNP ennek ugyanakkor az ellenkezőjét látja" - mutatott rá.Fotó: fidesz.huAz ENSZ főtitkára szerint káros, ha a hatóságok akadályt gördítenek a migráció elé, és olyan ambiciózus tervet kell elfogadniuk az ENSZ tagállamoknak, amely segítené a migránsok betelepítését - közölte, hangsúlyozva: ez elfogadhatatlan. Mindez azt jelentené, hogy a migrációt világszinten is tovább fokozzák, a gazdasági bevándorlást legalizálnák, kiiktatnák a határvédelmet és a hatósági ellenőrzéseket. A migránsok betelepítéséről pedig világméretű egyezmény születne - mutatott rá."A nemzeti konzultációban az emberek nagy számban támogatták, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá."Kérdésre reagálva a fideszes politikus azt mondta: egyetlen migránst sem engedtek be Magyarországra és ezt a jövőben sem teszik. Bíznak benne, hogy ennek a politikának a folytatására április 8-án felhatalmazást kapnak majd - jegyezte meg. Azok, akik ugyanakkor védelemre szorulnak - ahogy korábban, úgy a jövőben is - megkapják majd ezt Magyarországon - közölte.Egy másik újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a nemzeti konzultációban az emberek nagy számban támogatták, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá.A miniszterelnök levelében arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a kormány mindent megtesz - mindent lehetséges eszközt felhasználva -, hogy továbbra is megakadályozza a migránsok érkezését. A Stop Soros törvénycsomag is ezt a célt szolgálja - tette hozzá.Gyurcsány Ferenc előző napi, az egyházak támogatásának csökkentését felvető nyilatkozatára úgy reagált: ezek alapján érthető és indokolt, hogy Magyarországon ő a legelutasítottabb politikus. Olyan intézményeket és értékeket támad, amelyek a magyarság számára fontosak - mondta a szóvivő.(fidesz.hu)