Fennáll a gyanú, hogy az EP szakbizottsága politikai nyomást kíván gyakorolni Magyarországra
2018.01.29
Nehéz eloszlatni azt a gyanút, hogy az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága által javasolt újabb vizsgálat abba a politikai nyomásgyakorlási logikába illeszkedik, amely szerint újabb és újabb jelentésekkel arra próbálják rábírni Magyarországot a migrációs politikával kapcsolatban képviselt álláspontjának megváltoztatására - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Brüsszelben hétfőn, az Európai Parlament szakbizottságának ülését követően.

A képviselő elmondta, a tényfeltáró szakbizottság szeptember 18. és 20. közötti magyarországi látogatásról szóló jelentés arra tesz javaslatot, hogy az Európai Számvevőszék országspecifikus vizsgálat keretében foglalkozzon Magyarországgal. "Magyarországnak nincs takargatnivalója."Magyarországnak nincs takargatnivalója, minden vizsgálatra nyitott, ugyanakkor a gyanú elkerülése érdekében egységes szempontrendszer alapján mind a 28 uniós tagországot vizsgálni kellene - jelentette ki Deutsch Tamás. Szerinte a jelentésből nem derül ki elég hangsúlyosan, hogy nagyon komoly előrelépek tapasztalhatók az uniós források felhasználása és azok átláthatósága terén, valamint az ellenőrzési rendszert illetően. Szeptember 18. és 20. között kilenc európai parlamenti képviselőből, az Európai Számvevőszék és az Európai Bizottság munkatársaiból álló delegáció a strukturális alapok felhasználásának jogszerűségére koncentráló munkalátogatást tett Magyarországon.(MTI-fidesz.hu)