Nagy beruházások kezdődnek idén a debreceni közoktatásban
2018.01.29
Több mint 5 milliárd forintnyi pályázati forrást nyertek el a debreceni közoktatási intézmények az elmúlt másfél évben. A Debreceni Szakképzési Centrum, a Debreceni Tankerületi Központ, és a Debreceni Egyetem iskolái is kapnak pénzt felújításra, fejlesztésre. Néhány helyen már elkezdődött a munka, de a beruházások nagy része idén kezdődik.

November vége óta okos tanteremben tanulhatnak a Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola villanyszerelő tanulói. A Debreceni Szakképzési Centrum az elmúlt másfél évben 3 milliárd forintot nyert különböző pályázatokon hasonló célokra."A Debreceni Tankerületi Központ debreceni iskolái több mint 2 milliárd forintot nyertek különböző források sikeres lehívásával."Pósán László országgyűlési képviselő mai tájékoztatóján azt mondta, a DSZC a város legnagyobb költségigényű intézményeinek fenntartója. Kellenek hozzá laborok, kellenek hozzá eszközök, különböző mérőműszerek, tehát magyarán a műszerezettségi, anyagigényi része messze nagyobb mint a közoktatási terület - fogalmazott Pósán László országgyűlési képviselő.A Debreceni Tankerületi Központ debreceni iskolái több mint 2 milliárd forintot nyertek különböző források sikeres lehívásával. A Debreceni Egyetem félmilliárd forintból korszerűsítheti a Balásházy Gyakorló Középiskolát és a Kossuth Lajos Gyakorló Iskolát. Így összesen több mint öt és félmilliárd forintból fejlődhetnek a debreceni közoktatási intézmények.- Debrecen közoktatási intézményei, függetlenül attól, hogy milyen fenntartóhoz tartoznak – szakképzési centrum, tankerület, egyetem – nagyon komoly állami és uniós forrásokkal tudtak és tudnak számolni az elmúlt időszakban, meg a közeljövőben - mondta a politikus.A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az összegek infrastrukturális és tartalmi fejlesztésekre is fordíthatók. Például a korai iskolaelhagyás mérséklésére és a természettudományos tantárgyak népszerűsítésére is nyertek pénzt debreceni iskolák.(dehir.hu - fidesz.hu)