Az ellenzék bukásra áll saját szavazói előtt is
2018.01.30
Az ellenzék azért fogott össze, mert bukásra állnak és azt hiszik, az elégtelent elvtelenséggel kettesre lehet javítani - jelentette ki Gulyás Gergely napirend előtti felszólalásában, kedden.

A Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés rendkívüli ülésén kifejtette: az ellenzék célja az ülés összehívásával az volt, hogy a választóktól eddig kapott elégtelent legalább kettesre szeretné javítani. Ezért fogott össze a Jobbik, az MSZP és az LMP, ezért fogott össze Hadházy Ákos és Vona Gábor, Kulcsár Gergely és Tóth Bertalan, Gyöngyösi Márton és Mesterházy Attila – jegyezte meg.„Ellenálltunk a Brüsszelből ránk erőltetni kívánt kvótáknak és a déli határon kerítést építettünk az illegális bevándorlók feltartóztatására. A bajbajutottakon segítettünk, de nem hagyjuk, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.”A vezető kormánypárti politikus hangsúlyozta: ezért fogtak össze olyanok, akik többször becsületszavukat adták arra, hogy soha, semmit közösen nem kezdeményeznek és nem írnak alá. Azért fogtak össze, mert bukásra állnak és azt hiszik, az elégtelent elvtelenséggel kettesre lehet javítani - közölte.Alig több, mint két hónappal a választás előtt nem kormány-, hanem ellenzékváltó van Magyarországon – húzta alá.Gulyás Gergely felidézte, a kormány a bevándorlási válság során elsőként tette nyilvánvalóvá Európában, hogy egyetlen bevándorlót sem vagyunk hajlandók befogadni. „Ellenálltunk a Brüsszelből ránk erőltetni kívánt kvótáknak és a déli határon kerítést építettünk az illegális bevándorlók feltartóztatására. A bajbajutottakon segítettünk, de nem hagyjuk, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon” – emelte ki.Mit tett az ellenzék ezalatt? – tette fel a kérdést a frakcióvezető, kifejtve, azt mondták nincs bevándorlás, csak a kormány találta ki, majd azt mondták: nem kell a kerítés, majd mikor megépült jelezték, alig várják, hogy lebonthassák. Tagadták a felső határ nélküli betelepítési kvótát is, majd mikor az Európai Parlament (EP) ennek bevezetését kezdeményezte, akkor a DK képviselői még szavazatukkal is támogatták a javaslatot – fogalmazott a kormánypárti politikus.Fotó: fidesz.huGulyás Gergely felidézte azt is, hogy a kvótaellenes alkotmánymódosítást Gyurcsány Ferenctől Vona Gáborig egységfrontba tömörülve akadályozta meg a magyar ellenzék. „Eddig irgalmatlansággal vádolták a kormányt, most túlzott irgalommal” – mutatott rá.A mai ülést kezdeményezők egy kérdésben már bizonyítottak: Magyarország biztonságát a bevándorlási válság közepett semmi esetre sem szabad rájuk bízni – szögezte le Gulyás Gergely.Az az MSZP, amelynek a parlament rendes ülése megfelelt, hogy saját csődkormányzása eredményeként elvegye a 13. havi nyugdíjat az idősektől, mit szeretne ma rendkívüli ülésen megvitatni? – tette fel a kérdést. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy 2010 óta a nyugdíjak nominálértéke 30 százalékkal, a nyugdíjas fogyasztói kosárhoz viszonyítva pedig mintegy 12 százalékkal emelkedett. A nők számára lehetővé tettük, hogy negyven év után nyugdíjba vonuljanak, a nyugdíjprémium és az Erzsébet-utalvány is az elmúlt évek eredménye – sorolta.Egyúttal komolytalannak minősítette, hogy éppen azok akarnak a nyugdíjasok érdekében fellépni, akik az általuk előidézett államcsőd után azért tudtak nyugdíjat fizetni, mert a Nemzetközi Valutaalap rendkívüli hitelt adott.Hangsúlyozta: senki sem vitatja azt, hogy még ma is számtalan idős embernek nagyon nehéz a nyugdíjból megélnie, ezért a nyugdíjemeléseket folytatni kell. Erre a legnagyobb veszélyt az az ellenzék jelenti, amely egyszer már egyhavi nyugdíjat elvett az idősektől – fűzte hozzá.„Ugyanígy folytatni kell a köztisztviselők béremelését is, a bruttó átlag köztisztviselői bér 2010 óta 250 ezer forintról 302 ezer forintra emelkedett” – közölte, hozzátéve: a piaci bérek 200 ezer forintról emelkedtek hasonló magasságba.A közszolgálati életpálya-modellről és bérekről az Országgyűlés rendes ülésén kell tárgyalni, nem pedig az LMP vagy a Jobbik éppen aktuális kampánytémájaként – húzta alá.A Fidesz frakcióvezetője összegzésében úgy fogalmazott: Magyarország ma kedvező helyzetben van, sok még a nehézség és a feladat, de a biztonság és a gazdasági növekedés a nyugodt fejlődés esélyét kínálja mindannyiunk számára. Kár ezt azért vitatni azért, mert az ellenzék pártok még saját szavazóik elvárásainak sem tudnak megfelelni, sőt, még sajátjaik előtt is bukásra állnak – jegyezte meg.Dömötör Csaba válaszában arról beszélt, az elmúlt hónapokban az ország tovább erősödött, nőtt a minimálbér, folytatódnak az ágazati béremelési programok, bővül a családi adókedvezmény, csökkent az internetáfa."gyakorlatilag teljesen összeállt a kerítésbontó koalíció."Kitért a bevándorlásra is, szerinte ugyanis egyre nagyobb erők mozdulnak meg Magyarország "megtöréséért", "azok szeretnék megtörni, akik szerint a bevándorlás lehetőség, a multikulturális társadalom pedig kívánatos".Megmozdulnak a külföldről támogatott NGO-k, a bevándorlás brüsszeli barátai, senki által meg nem választott bürokraták és nemzetközi szervezetek. Ezt nem lehet szó nélkül hagyni, a kormány ezért terjesztette elő a "Stop Soros" törvénycsomagot - fogalmazott.Mint mondta, eközben idehaza is "zajlanak a dolgok", "gyakorlatilag teljesen összeállt a kerítésbontó koalíció", sokfelől érkeztek, de az LMP, a Jobbik, a DK és az MSZP is ugyanazt akarja, "ki Allahot emlegetve, ki szavazatával, ki aláírásgyűjtéssel, ki nyilatkozatokkal operál, de a lényeg ugyanaz, "együtt bontanák le a határzárat, és azonnal megindítanák a betelepítéseket". Külföldi támogatóikkal azon vannak, hogy Európa "multikulti kontinens", Magyarország pedig bevándorlóország legyen, de amíg ez a kormány hivatalban van, addig erről szó sem lehet - jelentette ki az államtitkár.(fidesz.hu)