A digitális átalakulás erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét
2018.02.01
A növekedésre képes magyar kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kedvez a gazdaság digitális átalakulása, mivel közvetlenebb hozzáférést biztosít a nemzetközi piacokhoz - jelentette ki Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az EU-tagállamok versenyképességért felelős minisztereinek informális tanácsülésén Szófiában.

Az NGM csütörtöki közleménye szerint Lepsényi István az ülésen hangsúlyozta, hogy a fejlődő vállalkozások a foglalkoztatottság növelésével és jelentős húzóerejükkel Magyarország versenyképességét erősítik. Az Ipar 4.0 stratégia keretében már az év elején elindulnak a kkv-kat támogató programok, amelyek a vállalkozásokat a digitális gyártástechnológiák befogadására és technológiai befektetésekre ösztönzik - tette hozzá.Az államtitkár szorgalmazta a hosszú távú, egységes európai iparstratégia kialakítását is, amelyben Magyarország aktív szerepet vállal. Lepsényi István Magyarország előnyének nevezte a gyors alkalmazkodást a jó minőségű, tartós fogyasztási cikkek termelési trendjeihez. Az államtitkár úgy véli, hogy a magyar gazdaság eredményesen vehet részt a negyedik ipari forradalomban - olvasható a közleményben.(MTI-fidesz.hu)