Minden fronton támadás indult Magyarország ellen
2018.02.02
Látható, hogy minden fronton támadás indult Magyarország ellen - reagált az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken arra, hogy eljárás indul Magyarország ellen az Európai Bíróságon a felsőoktatási törvénymódosítása miatt.

"A magyar felsőoktatási törvény célja, hogy a külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a magyar iskolákra."Völner Pál az MTI-vel azt közölte: a kormány álláspontja kezdettől az, hogy a felsőoktatási törvénymódosítása elleni támadás is csak része annak, hogy nyomást helyezzenek Magyarországra, amiért a Soros-terv útjában áll.A magyar felsőoktatási törvény célja, hogy a külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a magyar iskolákra - hangsúlyozta.Hozzátette: "óriási a nyomás rajtunk, hogy a Soros-egyetemre ne vonatkozzanak a magyar törvények. A törvény jó, ezt bizonyítja az is, hogy a többi egyetem is teljesíti a feltételeket". A kormány kész ezt a vitát lefolytatni az Európai Bíróság előtt is - jelentette ki az államtitkár. A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság pénteken közölte, hogy megérkezett a bíróságra az a kereset, melyet az Európai Bizottság nyújtott be Magyarország ellen a külföldi egyetemek, a többi között a Közép-európai Egyetem (CEU) működési feltételeit meghatározó magyar szabályozás miatt indított kötelezettségszegési eljárásban.(MTI - fidesz.hu)