Szijjártó a keresztény közösségek védelméről tárgyalt az EU vallásszabadságért felelős különmegbízottjával
2018.02.02
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a keresztény közösségek védelméről tárgyalt Jan Figellel, az Európai Unió vallásszabadságért felelős különmegbízottjával pénteken - közölte a tárca az MTI-vel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt írta: a megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a keresztény közösségek a világ számos pontján komoly veszélyben vannak.Szijjártó Péter tájékoztatta partnerét, hogy Magyarország kötelességének tartja a segítségnyújtást a bajban lévő keresztény közösségeknek, ezért külön államtitkárság jött létre a kormányban.A miniszter kifejtette, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol baj van, ezért az üldözött keresztény közösségek a Közel-Keleten és Afrikában is számíthatnak a magyar kormány segítségére annak érdekében, hogy a lakhelyükön maradhassanak és ott megerősödhessenek - áll a tárca közleményében.(fidesz.hu)