A migráció megállítása, nem a támogatása a cél
2018.02.05
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint nem a migráció támogatása, hanem a folyamat megállítás a fő cél, ezért ha az ENSZ migrációs tervezete nem fordul ebbe az irányba, "Magyarországnak nincs helye" a dokumentum kidolgozásának folyamatában.

" erkölcsi és politikai követelmény, hogy érvényre juttassuk a témában rendezett nemzeti konzultáció eredményét."Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő reggel arról beszélt: a világszervezet kidolgozás alatt álló dokumentuma "eléggé összetett javaslat, de gyakorlatilag megismétli Soros György tervét".Márpedig a magyar kormányzat számára egyszerre erkölcsi és politikai jellegű követelmény, hogy érvényre juttassa a témában rendezett nemzeti konzultáció eredményét - mutatott rá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a nemzeti konzultáció során az emberek elsöprő többsége állt ki a migráció megállítása mellett.A Kossuth rádió 180 perc című műsorában az államtitkár egy kérdésre válaszolva arról beszélt: nem gondolja, hogy Brüsszelben nagy öröm övezi majd a Stop Soros-törvénycsomagot, de vannak alapvető kérdések, amelyekben nem szabad kompromisszumot kötni.(MTI - fidesz.hu)