Az ellenzék a minimumot sem adta meg az oktatásnak
2018.02.05
A Fidesz-frakció reagálása az ellenzéki pártok nyilatkozatára

Azok, akik most oktatási minimumról beszélnek, kormányzásuk ideje alatt a minimumot sem adták meg az oktatásnak. Mindig csak pénzt vettek el az oktatásból, több száz iskolát zártak be, létbizonytalanságba taszították a pedagógusokat, elvettek tőlük egyhavi bért, versenyképtelenné és liberális kísérleti tereppé változtatták az iskolákat, eltörölték a nemzeti alaptantervet, és a szülőket is magukra hagyták az iskoláztatás terheivel.Ha az ellenzéki pártokat valóban érdekelné az oktatás ügye, akkor megszavazták volna, hogy idén 572 milliárd forinttal több juthasson oktatásra, mint a baloldal kormányzásának idején. Az ellenzéknek azonban csak a saját politikai céljai fontosak, ezért a kampány közeledtével most csak újra ki akarják használni a diákokat és a pedagógusokat.A Fidesz 2010 óta pótolja az oktatásból kivont pénzeket. Az állam ma felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért. Országszerte épülnek és megújulnak az iskolák, közel 150 településen építenek tantermet, tornatermet vagy tanuszodát, további 527 iskolában pedig felújítások, nyelvi és informatikai fejlesztések zajlanak.A pedagógusok bére átlagosan 50%-kal emelkedett és soha annyi gyermek nem jutott még ingyenes étkeztetéshez és ingyenes tankönyvhöz, mint ma.Minden, az oktatást érintő kérdésben ma rendszeres a párbeszéd a pedagógusok tárgyalásra hajlandó érdekképviseleteivel, valamint az Országos Diákparlamenttel és az Országos Diáktanáccsal.(fidesz.hu)