A választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a béremeléseket
2018.02.06
A választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a béremeléseket, vagy visszatérnek azok, akik egyszer már tönkretették az országot és a gazdaságot – hangsúlyozta Zsigó Róbert kedden portálunknak.

A fideszes országgyűlési képviselő aláhúzta, ha az ellenzéken múlna, akkor nem lenne lehetséges a béremelés. Felhívta a figyelmet arra, a béremelések egyik feltétele az, hogy Magyarország pénzügyileg és gazdaságilag stabil."ha az ellenzéken múlna, akkor nem lenne lehetséges béremelés"Zsigó Róbert kifejtette, növekedési pályára állt az ország, van lehetőségünk a versenyszférában és a közszférában is béreket emelni. Emellett adócsökkentéssel is segítjük a munkaadókat illetve a munkáltatókat – tette hozzá.A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy 2010 óta a minimálbért 73 500 forintról, 138 ezer forintra, a szakmunkás minimálbért 89 500 forintról, 180 500 forintra emelte a Fidesz-KDNP-kormány.A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy azok, akik most tülekednek az ellenzéki oldalon ugyanazok, akik már egyszer tönkretették a gazdaságot és az országot. Mindannyian emlékszünk arra, hogy mindig külföldi érdekeket, a multik érdekeit képviselték és soha nem a magyar emberek, a magyar vállalkozások érdekeit – mutatott rá.Zsigó Róbert felidézte, 2010 előtt a baloldali kormányok idején agyonadóztatták a munkavállalókat és a munkaadókat, megalázóan alacsony béreket fizettek, emellett a közszférából egyhavi bért el is vettek, valamint befagyasztották a béreket. Ha visszatérnének, ugyanazt a gazdaságpolitikát folytatnák, mint előtte, éppen ezért az egyik legfontosabb tétje a választásnak, hogy meg tudjuk-e védeni a béremeléseket – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. (fidesz.hu)