Emberi joggá akarja emelni a menedékjogot az ENSZ
2018.02.07
Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) migrációs egyezményének tervezetével az az egyik legnagyobb probléma, hogy emberi joggá akarják "kinevezni" a menedékjogot, a migrációt - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán szerda este.

"Nem lehet most az egész Európai Uniót felelőssé tenni azért, mert két-három éve bizonyos államok hibás döntéseket hoztak a migrációról."Hidvéghi Balázs azt mondta, a dokumentum főként arról szól, hogyan lehet gyorsítani, könnyíteni az emberek mozgását. A vaskos dokumentumban visszaköszönnek a "Soros-terv" törekvései - tette hozzá.Értékelése szerint ugyanakkor pozitív részei is vannak a tervezetnek, kiemelte például a nemzeti szuverenitás védelméről szóló szakaszt.Tanulmányozni szükséges a dokumentumot, megvizsgálva, mi Magyarország érdeke - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.Nyomatékosította: ma már nem olyan időket élünk, hogy "bólogatva" tudomásul kelljen vennünk, amit a gazdagabb nyugat-európai országok diktálnak.Hidvéghi Balázs szerint nem lehet most az egész Európai Uniót felelőssé tenni azért, mert két-három éve bizonyos államok hibás döntéseket hoztak a migrációról.(MTI - fidesz.hu)