Harcolni fogunk azokkal, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását
2018.02.07
Nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első és harcolni fogunk azokkal szemben, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy szerdai Facebook-videóban, a Fidesz elnökségének keddi állásfoglalását ismertetve.

A kormányfő közölte: a tanácskozáson megtárgyalták a belga miniszterelnök bejelentését, miszerint a közép-európaiakat - köztük Magyarországot is - ha kell, erővel kényszerítik arra, hogy migránsokat fogadjon be. A terv szerint ez júniusban, a miniszterelnökök brüsszeli csúcsértekezletén következik be - mutatott rá.Charles Michel belga kormányfő hétvégén beszélt arról, hogy "ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító" visegrádi országoknak, s amennyiben június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.A videót, ide kattintva lehet megnézni.(MTI-fidesz.hu)