Varga Mihály Szerbia uniós csatlakozását sürgette
2018.02.09
Szerbia fontos gazdasági partnere Magyarországnak, mielőbbi uniós csatlakozása pedig elengedhetetlen az európai integráció mélyítéséhez - mondta Varga Mihály Zoran Djordjevic szerb munkaügyi, foglalkoztatásügyi és szociálpolitikai miniszterrel folytatott találkozóján.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki tájékoztatása szerint a nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, az elmúlt időszak sikeres magyar foglalkoztatáspolitikai intézkedései jó példával szolgálhatnak Szerbia munkaerőpiaci problémáinak enyhítéséhez.A tárcavezető a találkozón elmondta, Magyarország 2010 óta 11,6 százalékról 3,8 százalékra csökkentette a munkanélküliséget, ami az Európai Unió negyedik legjobb mutatóját jelenti. A foglalkoztatás ösztönzése, a meglévő munkahelyek megőrzése érdekében a kormány öt évvel ezelőtt elindította a munkahelyvédelmi akciót, amely jelenleg is mintegy 900 ezer dolgozó foglalkoztatását támogatja adókedvezményekkel - ecsetelte Varga Mihály. Fotó: NGMA miniszter közölte, a demográfiai kihívások kezelése érdekében a kormány családpolitikai intézkedések sorozatát hozta meg az elmúlt időszakban. A többgyermekes családok adókedvezményekben részesülnek, bevezették a családi otthonteremtési kedvezményt, illetve segítik a munkába visszatérő kismamákat - tette hozzá a közlemény szerint.(MTI-fidesz.hu)