Nő az állami vállatoknál dolgozók fizetése az idén
2018.02.12
Átlagosan 10-12 százalékkal emelkedik mintegy 107 ezer, állami vállalatnál dolgozó munkavállaló bére idén - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Felidézte, a fejlesztési tárcához tartozó mintegy 250 vállalat közül tavaly 79, idén pedig 71 a kormány munkavállalókat érintő bérkedvezményei mellett sem tudja a tavaly megkötött hároméves bérmegállapodásban szereplő, összesen átlagosan 30 százalékos bérfejlesztést végrehajtani; ezek a társaságok állami támogatást kapnak ehhez.Az államtitkár kiemelte: a cégek között vannak a nagy közszolgáltató vállalatok, amelyek zavarmentes, megbízható, magas színvonalú munkája alapvető az emberek mindennapi életében. A bérmegállapodás egyik legfontosabb célja volt, hogy a hiányszakmákban tapasztalt elvándorlást megállítsák, illetve felkeltsék ezek iránt a fiatalok érdeklődését - jelezte Fónagy János, hozzátéve azt is, hogy jelentősen mérséklődött a fluktuáció.(MTI-fidesz.hu)