Jól haladnak a veszprémi fejlesztések
2018.02.13
A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter megítélése szerint jó ütemben haladnak a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztések Veszprémben.

Keddi veszprémi sajtótájékoztatóján Kósa Lajos elmondta, hogy a városban 75 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések. Hangsúlyozta: a veszprémi beruházások jól illeszkednek a 23 megyei jogú várost érintő, összességében 3500 milliárd forintos, 250-nél több elemet tartalmazó fejlesztési programba.MTI Fotó: Máthé Zoltán "a veszprémi beruházások jól illeszkednek a 23 megyei jogú várost érintő, összességében 3500 milliárd forintos, 250-nél több elemet tartalmazó fejlesztési programba."A veszprémi beruházások a sport, a kultúra, a gazdaság és a közlekedés területét is érintik - közölte a miniszter. Kifejtette: 21 milliárd forintot fordítanak Veszprémben gazdaságfejlesztésre a program keretében; létrejön egy 52 hektáros ipari park, és megvalósul egy szakember-utánpótlást szolgáló fejlesztési központ. Megújul a Veszprémi Petőfi Színház 9,5 milliárd forintból, valamint a Csermák Antal Zeneiskola 200 millió forintból - közölte. Több, sportot érintő beruházás is megvalósul a városban: bővítik a Veszprém Arénát, új sportuszodát építenek, fejlesztik az atlétikai stadiont, és megépül egy új jégcsarnok - közölte Kósa Lajos.Hozzátette: csaknem 10 milliárd forintból valósul meg a 82-es és 8-as út összekötése, és mintegy 12 milliárd forintból épül meg az új völgyhíd. Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere azt mondta, hogy korábban soha nem történt ilyen nagyléptékű fejlesztés a városban. A program előnyének nevezte, hogy az itt élők igényei és elképzelései szerint valósulhatnak meg a beruházások. Hangsúlyozta: az idén az állatkertben egy új állatklinikát, logisztikai és szociális központot magába foglaló, 1800 négyzetméteres létesítmény épül. Szintén az idén leteszik az uszoda alapkövét, amire harminc éve várnak a veszprémiek. Közölte: megépül három, a térség szempontjából is jelentős - a Balaton felé vezető, valamint a Márkó, Bánd, Herend felé tartó és a bakonyi - kerékpárút. Fontos szempont volt, hogy hosszú távon fenntartható fejlesztések valósuljanak meg a városban - fogalmazott. Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi frakcióvezetője a program három alappillérének nevezte az új ipari területek kialakítását, a tanműhelyeknek és képzési centrumnak helyet adó park, valamint az aranyosvölgyi tudáspark létesítését, ami által szavai szerint a város régiós központtá válhat.(MTI-fidesz.hu)