62 millió forintból felújítják a váci mentőállomást
2018.02.14
A kormány döntése alapján a központi költségvetésből 62 millió forintot biztosítanak a váci mentőállomás felújítására - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Vácon, a mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár elmondta: a mentőállomás 1984-ben épült, így időszerű az átfogó felújítása. Az itt dolgozó 42 munkatárs 70 ezer ember ellátásáról gondoskodik a környéken - közölte."A felújítással jobb munkafeltételeket teremtenek az itt dolgozóknak."Hangsúlyozta: remélhetőleg mielőbb megvalósul a felújítás, és korszerűbb lesz a mentőállomás. A váci állomás az elmúlt években már négy új gépjárművet kapott - tette hozzá.Rétvári Bence kifejtette: a támogatásból jut a csapadékvíz-elvezető hálózatra, a térbeton felújítására, a mosóhelyiségekre, az elektromos hálózatra, a fűtésre és a belső terekre. A felújítással jobb munkafeltételeket teremtenek az itt dolgozóknak - mutatott rá.Az államtitkár felidézte: az elmúlt időben Magyarországon 104 mentőállomás újult meg, 30 újat építettek, továbbá a mentőszolgálat dolgozóinak plusz 10 százalékos béremelést adtak január 1-jétől.Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte: folyamatosak a fejlesztések, és a kormány ezzel fejezi ki megbecsülését, tiszteletét a mentőszolgálat felé.A jelentős lépések között említette a gépjárműfejlesztéseket, a mentőállomások felújítását és újak átadását, továbbá az eszközvásárlásra biztosított forrásokat. Mindezek eredményeként óriásit léptek előre a 21. századi mentőszolgálat megteremtése felé - vélekedett Csató Gábor.(MTI - fidesz.hu)