A „Stop Soros” és a migráció a frakcióülés napirendjén
2018.02.14
A következő 3-4 hónap a migráció ügyében kulcsfontosságú lesz, hiszen az ENSZ migrációs csomagjának alaptételei minden szempontból szemben állnak azzal, amit mi gondolunk a bevándorlásról - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, szerdán.

Gulyás Gergely visegrádi sajtótájékoztatóján elmondta: a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén többek közt a „Stop Soros” törvénycsomagról, az ahhoz kapcsolódó eljárásról és módosító indítványokról döntenek a kormánypártok országgyűlési képviselőcsoportjai.„A tárgyalásokon a magyar kormány részt vesz, és azért küzd, hogy ez a javaslat alapvetően megváltozzon.”A következő 3-4 hónap a migráció ügyében kulcsfontosságú lesz, hiszen az ENSZ migrációs csomagjának alaptételei minden szempontból szemben állnak azzal, amit mi gondolunk a bevándorlásról - jelentette ki, megjegyezve, hogy a javaslat pozitívumként tünteti fel a migrációt és legális útvonalak létesítését javasolja.„A tárgyalásokon a magyar kormány részt vesz, és azért küzd, hogy ez a javaslat alapvetően megváltozzon” – közölte. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra is, a belga miniszter a napokban nyíltan megfenyegette a V4-eket, hogy fogadják el a felső korlát nélküli betelepítési kvótát.Júniusig az Európai Tanács mindenképpen döntésre szeretné vinni ezt a kérdést – tette hozzá, megjegyezve: vannak olyan – Benelux és skandináv – államok, amelyek egy szerintünk csak konszenzussal meghozható döntést egyszerű többségi alapon is szívesen meghoznának.Fotó: fidesz.huGulyás Gergely, utalva arra, hogy hamarosan hivatalosan is kezdetét veszi a választási kampány, hangsúlyozta: összességében is értékelni kell a mögöttünk hagyott időszakot.Akár 2010-től, akár 2014-től értékeljük Magyarországot, fontos előrelépéseket sikerült elérni számtalan kulcsfontosságú területen – fogalmazott. „Szerényen, de magabiztosan várhatjuk a választásokon való megmérettetést is” – vélekedett a vezető kormánypárti politikus.(fidesz.hu)