A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik
2018.02.15
A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

"A gazdasági növekedést nemcsak egy-egy részelem húzza, hanem szinte az összes ágazat hozzájárult a GDP növekedéséhez."Felidézte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva azt mondta, tavaly a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ami a kormány és a szociális partnerek által 2016-ban aláírt járulékcsökkentéssel egybekötött bérmegállapodásnak köszönhető. Hornung Ágnes szerint a gazdasági növekedést nemcsak egy-egy részelem "húzza", hanem szinte az összes ágazat hozzájárult a GDP növekedéséhez. Rámutatott, az agrárium volt az egyetlen szektor, amely - a rossz időjárás miatt - gyengébben teljesített, de ezen kívül mind az ipar, mind az építőipar, a beruházások, a szolgáltatások, és a fogyasztás is jól szerepelt. Emlékeztetett, a negyedik negyedévben 4,4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, ami európai összehasonlításban is kiugró teljesítménynek számít.(MTI - fidesz.hu)