Megtartották Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság első miniszterelnöki találkozóját
2018.02.15
Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság történetében először tartottak kormányfői találkozót csütörtök délután Budapesten - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta kollégáját, José Ulisses Correia e Silvát. A megbeszélésen leszögezték: minden országnak alapvető joga van az identitásához, mert annak őrzése, fenntartása a nemzet megmaradásának záloga.Fotó: Árvai Károly - kormany.huMegállapították, hogy az Európához sok szállal kötődő Zöld-foki Köztársaság jó kiindulópont az Afrika többi részével való kapcsolattartáshoz, és jó terepe az európai országokból érkező, főként turisztikai és infrastrukturális beruházásoknak.Orbán Viktor nagyra értékelte a szigetország fejlődését, és felajánlotta vendégének, hogy már idén szeptembertől tíz ottani diáknak biztosít ösztöndíjat magyarországi tanulmányaikhoz - mondta Havasi Bertalan, hozzátéve: a Zöld-foki Köztársaság miniszterelnöke a találkozón hivatalos látogatásra hívta meg országába a magyar kormányfőt.(MTI - fidesz.hu)