A választás tétje az ország megvédése
2018.02.19
Kulcsfontosságú lesz az április 8-ai választás, amelynek tétje, "ki az, aki megvédi az országot" - mondta Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Debrecenben, a Fidesz-KDNP pártszövetség debreceni kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos, aki Debrecen 1. számú választókerületében indul egyéni jelöltként újabb parlamenti mandátumért, azt mondta, az ország megvédésére egyedül a Fidesz-KDNP képes, mert "minden más ellenzéki erő elárulta a haza védelmének kérdését", vagy azzal, hogy nem szavazott meg jogszabályokat, vagy azzal, hogy elbontaná a kerítést. A politikus utalt arra, hogy a debreceniek közvetlenül szereztek tapasztalatokat a migrációról a helyi menekülttábor működése idején, s tudják, hogy "a migrációtól meg kell védeni Magyarország és Európa határait"."az ország megvédésére egyedül a Fidesz-KDNP képes, mert minden más ellenzéki erő elárulta a haza védelmének kérdését."A politikus utalt arra, hogy a debreceniek közvetlenül szereztek tapasztalatokat a migrációról a helyi menekülttábor működése idején, s tudják, hogy "a migrációtól meg kell védeni Magyarország és Európa határait". Nem támogatni, hanem megállítani kell a migrációt, s meg kell védeni azokat az értékeket, amit az elmúlt nyolc évben elért az ország - mondta a miniszter, s arra kérte a választókat, hogy most aláírással, majd szavazatukkal támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit.Pósán László, Debrecen 2. számú választókerületének jelöltje és Tasó László miniszterelnökségi államtitkár, a megyeszékhely 3. számú választókerületének jelöltje bejelentette: Debrecenben hétfő reggeltől 1200 önkéntes segítővel - kétszázzal többel, mint négy évvel ezelőtt - kezdték meg a jelöltségüket támogató aláírások gyűjtését.A Tasó László választókerületéhez tartozó Debrecenen kívüli településeken további 600 önkéntes segíti az aláírásgyűjtést - hangzott el a tájékoztatón.Kósa Lajos hozzátette: a segítők kapuról kapura járva kérik a választók támogatását, az elkövetkező napokban minden szavazóhoz eljutnak képviselőik.Pósán László "a kampány arcainak" nevezte az önkénteseket, akik elviszik a Fidesz-KDNP üzeneteit a választóknak. Tasó László a megvédendő értékek közé sorolta az ország politikai függetlenségét és gazdasági önállóságát.Kósa Lajos bejelentette: amennyiben megnyerik a választásokat, a következő kormányzati ciklusban bizonyosan sor kerül a kormányzati szervek decentralizációjára. Ez azt jeleni, hogy különféle kormányzati intézményeknek, minisztériumoknak adhatnak majd otthont vidéki városok, köztük akár Debrecen - tette hozzá az MTI érdeklődésére a tárca nélküli miniszter példaként megemlítve saját területét, vagy a földművelésügyi tárcát.(MTI-fidesz.hu)