Mikor zárulhat le az Altus kft. ellen zajló jegybanki eljárás?
2018.02.19
Mikor zárulhat le az Altus kft. ellen zajló jegybanki eljárás? - tette fel a kérdést Budai Gyula hétfőn az azonnali kérdések órájában, a parlamentben.

A kormánypárti képviselő azt mondta, hogy a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus kft. több alkalommal is nagy összegű kölcsönt biztosított a Czeglédy Csaba által irányított Human Operator Zrt.-nek.A kölcsönök összértéke nagyjából kétszázmillió forint - tette hozzá. Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének állítása szerint baráti kölcsönről volt szó, de a szerződésben szereplő feltételek alapján valószínűsíthető, hogy üzletszerű hitelezési tevékenység állhatott a kölcsönök mögött - érvelt. A Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indított az ügyben - emelte ki a képviselő. Mikorra várható az eljárás befejezése és az eljárásnak milyen jogi következményei lehetnek? - kérdezte.Nagy Márton, a jegybank alelnöke azt felelte, hogy az MNB előzetes adatgyűjtést végzett az ügyben, és ezt követően indokoltnak tartotta a piacfelügyeleti eljárás megindítását. Most a részletes adatgyűjtést végzik - tette hozzá. Az eljárás lefolytatására legfeljebb hat hónap áll rendelkezésre, de a Magyar Nemzeti Bank várhatóan hamarabb lezárja azt - közölte Nagy Márton.(fidesz.hu, MTI)