Aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát
2018.02.20
Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: "vannak olyan civilnek nevezett szervezetek", amelyek a bevándorlás támogatásáért és a nyitott határokért dolgoznak, ami ellentétes Magyarország biztonsági érdekeivel. Egy kormánynak fel kell lépni az ország biztonságával ellentétes tevékenységekkel szemben, és törvényi eszközökkel is ezt kell tennie - vélekedett."Egy kormánynak fel kell lépni az ország biztonságával ellentétes tevékenységekkel szemben, és törvényi eszközökkel is ezt kell tennie."A külügyminiszter szerint erről szól ez a javaslat, és aki ezt kritizálja, "az a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában". A tárcavezető Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára reagálva kifejtette: két olyan kormány vitájáról van szó, amelyek között természetes a vita a bevándorlás kérdésében, hiszen Luxemburgnak bevándorláspárti, Magyarországnak pedig a bevándorlást ellenző kormánya van. A vita közöttük eddig is fennállt, és hosszú ideig fenn is fog állni, tehát "lehet még számítani arra, hogy lesz néhány csörte" közöttünk - fogalmazott.Kijelentette: az európai értékeket Magyarország védi. Ugyanis az európai értékek védelme jelenti az európai szerződések - így a schengeni és a dublini szerződés - tiszteletben tartását. Az európai értékek védelme jelenti az európai biztonság fenntartását, és ezt az szolgálja, ha megvédjük a határainkat és nem engedjük be az illegális bevándorlókat - mutatott rá.Hozzátette: emellett az európai értékek védelme az európai civilizáció védelmét is jelenti, "meg kell védenünk Európa keresztény hagyományait, keresztény örökségét". Szijjártó Péter kitért rá: aki a magyar határvédelmi intézkedéseket kritizálja, az a magyar emberek biztonságát akarja aláásni. Ha nem védenénk meg Magyarország határát, akkor az országon nem 400 ezer illegális bevándorló "csörtetett volna keresztül", hanem több millió - közölte. A magyar külügyminiszter kérdésre elmondta: "nekünk Soros Györggyel van egy nyílt vitánk", világosak az álláspontok és a frontvonalak. Soros György nem szereti, hogy Magyarországot ez a kormány vezeti, azt szeretné, ha még több bevándorló érkezne Európába, és azt, ha a határok nyitottak lennének. "Mi ezzel homlokegyenest ellenkezőképpen gondolkodunk", azt gondoljuk, hogy a határokat meg kell védeni, és egyáltalán nem érdeke az EU-nak az illegális bevándorlás növelése - közölte. Ugyancsak kérdésre Szijjártó Péter megerősítette: nincs semmi meglepő abban, hogy az Elios Zrt. ügyét a választási kampányban kiszivárogtatták. Az a helyes, ha mindenki marad a tényeknél, és nem "politikai hisztériakeltésre" használja fel ezt az ügyet - vélte. Hozzáfűzte: ez politikai botránykeltés, "egyértelmű beavatkozási kísérlet a magyar választási folyamatba", nem ez az első ilyen kísérlet, és valószínűleg nem is az utolsó.(MTI-fidesz.hu)