Öt éve folyamatosan nő a reálbér Magyarországon
2018.02.21
Az állami szférában nagyobb volt a béremelkedés tavaly, mint a versenypiacon - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, öt éve folyamatosan nő a reálbér Magyarországon, a múlt év egészében a reálbér-emelkedés elérte a 10,3 százalékot. Emlékeztetett, az egészségügyben, a szociális területen, és a rendvédelmi dolgozók körében több mint 11 százalékkal emelkedett a reálbér. Hozzátette, a versenyszférában viszont nem érte el a 10 százalékot az emelkedés.Kiemelte, a versenyszférában a fizikai dolgozók bére lényegesen nagyobb arányban emelkedett, mint a felsővezetőké. "Ebből is látszik az, hogy az a bizonyos feszített munkaerőigény, amely a piacon most már másfél-két éve mutatkozik, ott is lecsapódik, hogy a jól dolgozó, dolgozni akaró szakembereket egyre jobban megfizetik" - tette hozzá.(MTI-fidesz.hu)