A Fidesz-KDNP kiáll a magyar gazdák mellett
2018.02.24
A Fidesz-KDNP-nek kiemelten fontos a vidéki gazdatársadalom erősödése, a családi gazdaságok segítése és az ellenük irányuló támadások visszaverése - jelentette ki a földművelésügyi miniszter szombaton Tiszafüreden.

A miniszter ezzel arra utalt, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, kormányra kerülésük esetén az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik "a spekulációs célból megvásárolt" állami területeket."Karácsony Gergely és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese államosítást akar, "példátlan támadást" intéztek a magyar gazdatársadalom ellen."Fazekas Sándor a gazdafóruma előtti sajtótájékoztatón azt mondta: Karácsony Gergely és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese államosítást akar, "példátlan támadást" intéztek a magyar gazdatársadalom ellen. Olyan emberektől akarják elvenni törvényesen megszerzett tulajdonukat, akik azt árverésen, közjegyző előtt folytatott eljárásban vásárolták, megdolgoztak érte - tette hozzá a miniszter.Az ötvenes éveket idéző, "kommunista ízű kirohanást" a leghatározottabban vissza kell utasítani - hangsúlyozta, hozzátéve: bízik abban, hogy a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, az agrárgazdasági kamara és a kormány együtt képes lesz megvédeni a földértékesítési, földhaszonbérleti eredményeket.Fazekas Sándor felhívta a figyelmet az MSZP programjában szereplő "kényszerkollektivizálásra", azt mondta, abban úgy fogalmaznak, hogy "szövetkezeteket kell létrehozni, szövetkezni kell". Hozzátette: a földművelésügyi minisztérium, a kormány támogatja a gazdák szövetkezését, de kizárólag önkéntes alapon. Emlékeztetve arra, hogy Gőgös Zoltán az MSZP-SZDSZ-es kormányzás idején államtitkár volt, azt mondta, Gőgös Zoltán "közreműködött a hazai cukorgyárak bezárásában", tízezer hektár szőlő kivágásában, hús-és tejüzemek bezárásában, és ennek következtében vidéken "hihetetlen munkanélküliség" alakult ki. Fazekas Sándor azt mondta: mostanra a mezőgazdaságban hetvenezer új munkahely jött létre, és egyre több az olyan hiányszakma az élelmiszer- és mezőgazdaságban, ahol várják a "dolgos munkáskezeket". Hozzátette: bízik abban, hogy a következő években több tízezer, akár ötvenezer új munkahely jöhet létre a mezőgazdaságban és kapcsolódó területein.Kitért arra is, hogy a minőségi haltermelést szolgálja a "minőségi magyar hal" védjegy, és megemlítette, hogy csökkent a hal áfája is. Kiemelte: tiszafüredi kezdeményezés a tiszai halászlé hungarikummá nyilvánítása. Elmondta: javasolja a Tisza mellett "halászcsárda-útvonal", tematikus-turisztikai-gasztronómai útvonal kijelölését a tiszai halászlevet készítő éttermek, vendéglátóhelyek bevonásával.Szólt arról, hogy a Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál új minőséget jelent a Tisza-tavi turizmusban. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, fideszes országgyűlési képviselőjelölt a sajtótájékoztatón elmondta: Tiszafüreden tavaly 40 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma a 2016. évi 37 ezerről. Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: egyre több, minőségi szálláshely épül a városban, javul a közintézmények állapota a TOP-os pályázatoknak köszönhetően.Hamarosan új egészségügyi rendelő és csaknem 200 millió forintból új piaccsarnok is létesül.(MTI-fidesz.hu)