A Fidelitas nemzetközi színtéren is kiállt a kisebbségi jogokért
2018.02.27
A Fidelitas mélységesen elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári irodája ellen intézett kedd hajnali támadást.

A Fidelitas mélységesen elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári irodája ellen intézett kedd hajnali támadást, melyből világosan látszik, hogy a szélsőséges politikai eszmék ismét előretörőben vannak Ukrajnában. Mindeközben elsöprő többséggel szavazták meg a Fidelitas kisebbségvédelmi kezdeményezését Krakkóban."a szélsőséges politikai eszmék ismét előretörőben vannak Ukrajnában."Az Európai Néppárt (EPP) hallgatói-, és ifjúsági szervezete, a European Democrat Students (EDS) az év első tanácsülését Krakkóban tartotta, ahol a közelmúlt sajnálatos eseményeire reflektálva, a Fidelitas határozati indítványt nyújtott be az európai kisebbségek történelmének, szabad szimbólumhasználatának és hagyományainak védelmében.A dokumentumot elsöprő többséggel szavazták meg a tagszervezetek, melyben a felszólították az Európai Tanácsot és a tagállamokat az őshonos kisebbségeket érintő kérelmek objektív, transzparens és egyenlő elbírálására, valamint arra, hogy hathatós törvényeket alkossanak a kisebbségi jogok szabályozására vonatkozóan, ezzel kiküszöbölve a joghézagot a nemzetközi jogrendszerben.Losonci Gergely, az EDS magyar alelnöke, a Fidelitas külügyi kabinetvezető-helyettese beszédében felhívta a figyelmet a Minority SafePack Initiative nevű kezdeményezés támogatásának fontosságára, arra kérve a tanácsülés résztvevőit, hogy aláírásukkal segítsék az őshonos kisebbségek érdekvédelmét Európában.(fidesz.hu)