2010 óta megduplázódott az ápolók átlagkeresete
2018.02.28
A Fidesz-frakció reagálása Szabó Tímea (Párbeszéd) nyilatkozatára

Szabó Tímea hazugságai helyett beszéljenek a tények. Eddig több lépcsőben 53%-kal emelkedett az egészségügyi szakdolgozók bére és 2016 és 2019 között összesen 65%-kal nő. 2010-ben egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ-s végzettséggel rendelkező, E7 fizetési osztályba besorolt ápoló átlagkeresete 172 ezer forint volt, ma ez 343 ezer forint. 2010-ben egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ-s végzettségű E2 fizetési osztályba sorolt ápoló átlagkeresete 159 ezer forint volt, ma 309 ezer forint.A mostani, 8%-os illetményemelés közel 70 ezer szakdolgozót érint. Nincs olyan egészségügyi szakdolgozó, akinek januárban (a minimálbér vagy garantált bérminimum emelésével) vagy a mostani béremeléssel ne nőtt volna a bére. A szakorvosok bére az elmúlt két évben 207 ezer forinttal nőtt.A 2018-as költségvetésben 546 milliárd forinttal többet fordítunk egészségügyre, mint a baloldal az általa utoljára benyújtott költségvetésben.(fidesz.hu)