Az ország biztonságát és a biztonsági szolgálatok ellátását semmi sem zavarja
2018.02.28
Az ország biztonságát és a biztonsági szolgálatok ellátását semmi sem zavarja. Nyugodtan adhatjuk át a stafétát a következő nemzetbiztonsági bizottságnak – hangsúlyozta Németh Szilárd szerdán a bizottság ülése után.

A tavaszi ülésszak és ennek a négyéves országgyűlési ciklusnak az utolsó nemzetbiztonsági bizottsági ülésén vettünk részt – jelentette ki a kormánypárti képviselő."A nemzetbiztonsági bizottság ma eredményes munkát végzett."Németh Szilárd elmondta, azért fordult levélben az elnökhöz, hogy azt a munkát maradéktalanul elvégezhessék, amit a jogszabályok, a törvények, az Országgyűlés házszabálya a bizottság hatáskörébe és illetékességi körébe utal.A nemzetbiztonsági bizottság ma eredményes munkát végzett, hiszen több mint hét mentesítési kérelmet zártunk le, ezek országgyűlési és kormányzati ciklusokon átívelőek voltak – mutatott rá Németh Szilárd.Hozzátette, ezeket megtárgyaltuk és mind a hét esetben megadta a bizottság a mentesítést az azt kérők számára.A bizottság alelnöke aláhúzta, biztosítva van a folyamatos működés ebben a tekintetben, az ország biztonságát és a biztonsági szolgálatok ellátását semmi sem zavarja. Hozzátette, nyugodtan adhatjuk át a stafétát a következő nemzetbiztonsági bizottságnak. Németh Szilárd kitért az Állambizotonsági Szolgálat Történeti Levéltárára (ÁBTL) is, ahol új főigazgató-helyettest neveztek ki, öt igen, egy tartózkodás és egy ellenszavazattal a testület jóváhagyta. (fidesz.hu)