Kézzelfoghatóan javult a közbiztonság
2018.02.28
Fontos kormányzati intézkedések következménye, hogy kézzelfoghatóan javult a közbiztonság – hangsúlyozta szerdán Gulyás Gergely a XII. kerületi önkormányzat előtt, ahol új rendőrautókat adtak át.

A Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzata a Budapest Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítványon keresztül két Suzuki Vitara gépjárművet adományozott a BRFK kerületi rendőrkapitányságának."ma országosan 7 ezerrel több rendőr van szolgálatban, mint 8 évvel ezelőtt."A Fidesz frakcióvezetője a rendezvényen aláhúzta, egy demokratikus jogállam a szabadság és a rend együttes feltételeinek biztosításából áll össze. Hozzátette: ha nincs szabadság, csak rend van, az diktatúra, ha csak szabadság van és rend nincs, akkor anarchia van. Úgy hogy mind a kettőt érdemes elkerülni – jegyezte meg.Gulyás Gergely kiemelte, fontos kormányzati intézkedések következménye, hogy kézzelfoghatóan javult a közbiztonság az egész országban.Fotó: fidesz.huFelhívta a figyelmet arra, ma országosan 7 ezerrel több rendőr van szolgálatban, mint 8 évvel ezelőtt, és 2015 óta mintegy 50 százalékkal nőttek a rendőri illetmények. Ezt a munkát folytatni kell – tette hozzá.Hangsúlyozta, ha a kormány több rendőr számára biztosít megfelelő anyagi feltételeket, akkor ez a közbiztonság javulásában is visszatükröződik.A kormánypárti képviselő kitért arra is, hogy a Hegyvidék közbiztonságának javulásában közrejátszott az is, hogy jó együttműködés van a közrendvédelmi alapítvány, a polgárőrök, a rendőrség és az önkormányzat között.Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy a közrendvédelmi alapítvány közel 20 éve szolgálja a XII. kerületet, sokat köszönhet neki mind az önkormányzat, mind a kerületi rendőrkapitányság. A XII. kerület polgármestere az eredmények között megemlítette a rendőrlakások létrehozását, illetve a rendőröknek biztosított jutalmakat és különféle eszközöket. Pokorni Zoltán elmondta azt is, hogy az elmúlt években több mint 70 térfigyelő kamerát helyeztek ki a Hegyvidéken, és ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy évről-évre javulnak a statisztikák, egyre kevesebb bűncselekmény történik.(fidesz.hu)