2015 óta 3,8 milliárd forint jutott óvodai férőhelyek bővítésére
2018.03.01
A kormány 2015 óta 94 településen összesen 3,8 milliárd forinttal támogatta az óvodai férőhelyek bővítését - közölte Varga Mihály, a főváros II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten.

A nemzetgazdasági miniszter abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatót, hogy új, 100 férőhelyes óvoda épül Pesthidegkúton uniós és költségvetési támogatásból, összesen 632 millió forint felhasználásával."Új, 100 férőhelyes óvoda épül Pesthidegkúton uniós és költségvetési támogatásból."Varga Mihály hangsúlyozta: az elmúlt egy évtizedben 1825-ről 2550-re nőtt a főváros II. kerületében az óvodai, illetve 230-ról 444-re a bölcsődei férőhelyek száma. Elmondta: az elmúlt időszakban számos közösségi tér, oktatási, kulturális intézmény és sportlétesítmény jött létre az önkormányzat és a kormány együttműködésével a kerületben.A többi közt megújult a Klebelsberg kastély, a Gül Baba türbéjét övező környezet, jövőre átadják a Millenáris Széllkapu közparkot, illetve a Nemzeti Táncszínház új épületét, Pesthidegkúton pedig új iskolaépületben folytathatja szakmai programját a Gyermekek Háza.Fotó: NGMA II. és a III. kerületben összesen 30 fejlesztés indulhatott el, többségében a költségvetés támogatásával - sorolta. Mindez azt is jelenti, hogy érdemes a főváros II. kerületébe költözni, gyermeket vállalni, amit jelez a kerület növekvő népességszáma is - fűzte hozzá. Ugyanakkor a bővülő gazdaságnak, a szaporodó munkahelyeknek és a családtámogatási rendszernek köszönhetően országszerte több jut a családok, a gyermekek támogatására, ami a népesedési tendenciák megváltozásához vezethet - mondta a miniszter. A legfontosabb segítségek közé sorolta a családbarát adórendszert, amelynek köszönhetően a szülők eddig mintegy 1900 milliárd forint adó- és járulékkedvezményt vehettek igénybe.Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban 1,5 milliárd forintot fordítottak a kerületi óvodák fejlesztésére, illetve több mint egymilliárd forint jutott bölcsődefejlesztésre. A pesthidegkúti új, modern óvoda egy százéves épületet vált majd ki, és 77-ről nő 100-ra a férőhelyek száma - mondta az önkormányzati vezető.(MTI-fidesz.hu)