Czeglédy egy durva adócsaló, aki visszaél a joggal
2018.03.01
Budai Gyula a magyar demokrácia, jogállamiság durva megsértésének nevezte, hogy egy képviselőjelöltté válással azt akarják kihasználni, hogy Czeglédy Csaba szabadlábra kerüljön.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn érdemi vizsgálat nélkül elutasította azt a fellebbezést, amit egy magánszemély nyújtott be Czeglédy Csaba egyéni képviselőjelölti nyilvántartásba vétele ellen. A mai napon 16 órakor járt le az a 72 óra, mely lehetőséget biztosított az Országos Választási Bizottság határozata elleni fellebbezésre, így Czeglédy Csabát kiengedhetik az előzetes letartóztatásból."Czeglédynek a börtönben a helye, és vissza kell, hogy vigyék oda."Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, ha Czeglédy képviselőjelöltté válik, akkor mentelmi jog illeti meg április 8-áig. A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett, Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás, közel 6,3 milliárd forintot csalt el. Czeglédy Csaba nem más, mint egy durva adócsaló, aki visszaél a joggal – szögezte le.A kormánypárti politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Czeglédy Gyurcsány Ferenc ügyvédje.Fotó: fidesz.huBudai Gyula felháborítónak nevezte, hogy Czeglédy Csaba kiszabadul az előzetes letartóztatásból. Aláhúzta, Czeglédy kiszabadulása a joggal való visszaélést valósítja meg. Neki a börtönben a helye, és vissza kell, hogy vigyék oda – szögezte le. A magyar demokrácia, jogállamiság durva megsértésének nevezte, hogy egy képviselőjelöltté válással azt akarják kihasználni, hogy Czeglédy Csaba szabadlábra kerüljön.Budai Gyula szerint felmerülhet annak a lehetősége, hogy Czeglédy megszökik, elrejtőzik a hatóságok elől, ugyanis az előzetes letartóztatásának egyik fő oka, a szökés, elrejtőzés veszélye volt.(fidesz.hu)