Több mint egymilliárd forintból fejlesztik idén az egri Markhot Ferenc Kórházat
2018.03.01
Egymilliárd forintot meghaladó összegű állami és uniós, valamint saját forrásból valósulnak meg fejlesztések idén a Markhot Ferenc Kórházban - jelentette be a főigazgató az intézmény gazdálkodásáról és szakmai munkájáról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Egerben.

Vácity József kiemelte: tavaly több mint 30 közbeszerzési eljárást folytattak le, a munkák egy része elkészült, illetve jelenleg is tart."az elmúlt években országszerte 77 kórház újult meg, 30 új mentőállomást építettek és további 97-et korszerűsítettek."Az elmúlt bő fél évben mintegy 916 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés valósult meg, vagy fejeződik be hamarosan. A nővérszálló 470 millió forintos belső felújítása és a szimulációs labor 200 millió forintból történő kialakítása 2018-ban várhatóan szintén lezárul - sorolta.A főigazgató hangsúlyozta, hogy mindezt több, országosan is példaértékű kezdeményezésükhöz hasonlóan az intézmény stabil, kiegyensúlyozott pénzügyi helyzete és munkatársi közössége tette lehetővé.A múlt évet 150, az ideit 560 millió forintos költségvetési többlettel kezdték, miután korábban - a kormány "pozitív egészségpolitikai intézkedéseire" alapozva - sikerült csökkenteniük működési kiadásaikat - tette hozzá.Vácity József kitért arra, hogy a szakmai munka minősége hosszú távon biztosított, hiszen minden eddiginél több, 42 rezidens dolgozik az egri kórházban, ahová az elmúlt időszakban 8 szakorvos saját elhatározásából "igazolt át" más intézményekből.Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, a város és a térség országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: jelentős eredményeket sikerült elérni az egészségügyben, de sok még a tennivaló. Közlése szerint az elmúlt években országszerte 77 kórház újult meg, 30 új mentőállomást építettek és további 97-et korszerűsítettek. Ezzel párhuzamosan 516 új mentőautó is munkába állt.A helyi eredményeket sorolva rámutatott: a Markhot Ferenc Kórház munkája országosan is példaértékű. Ennek egyik bizonyítéka a fiatal orvosokat tavaly óta támogató, Ringelhann Béla-ösztöndíj, amely a nemzetközi hírű, egri származású professzor nevét visel. Emlékeztetett: ezt megelőzően, mintegy 270 millió forintból, "egy régi Hospinvest-adósságot" - több mint 1200 dolgozó elmaradt cafeteriáját - is sikerült rendezniük.(MTI-fidesz.hu)