Az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédy Csabának
2018.03.02
Az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédy Csabának, ugyanis a baloldali pártok bizottsági tagja a mentelmi jog fel nem függesztése mellett érvelt – közölte Budai Gyula.

A kormánypárti politikus a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy Czeglédy továbbra is ezer szállal kötődik az MSZP-hez és a DK-hoz."Czeglédy továbbra is ezer szállal kötődik az MSZP-hez és a DK-hoz."Az NVB a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el, ugyanis a képviselőjelöltet olyan mentelmi jog illeti meg, ami az országgyűlési törvény alapján az április 8-i választásokig jár, illetve a büntetőügy sokkal korábban indult Czeglédy ellen és nincs összefüggésben az ő képviselőjelöltté válásával – mutatott rá.Tekintettel arra, hogy a legfőbb ügyész indítványozta Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését, ezért neki kell indítványoznia a kényszerintézkedés elrendelését és a felfüggesztett nyomozás folytatását is – mondta Budai Gyula.Egy ilyen ügyben, ahol több, mint 6,3 milliárd forint az elkövetési érték, teljesen indokolt a kényszerintézkedés fenntartása – vélekedett a képviselő, hozzátéve: azok a jogi kiskapuk, amik a képviselőjelöltté válással megnyíltak Czeglédy számára, azok megszünnek.(fidesz.hu)