Emelkedik a háziorvosok és fogorvosok praxispénze
2018.03.02
Az alapellátásban dolgozó háziorvosok és fogorvosok praxispénze, azaz a rezsijükre fordítható összeg 130 ezer forinttal emelkedik idén márciustól - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán közölte, a háziorvosok praxispénzének emeléséről már tavaly döntött a kormány, így az erre szánt 8,3 milliárd forintot tartalmazta az idei költségvetés. Az emelésnek köszönhetően 2018-ban 520 ezer forintra nő a háziorvosok rezsitámogatása - fűzte hozzá. A héten pedig arról is döntött a kormány, hogy a 130 ezer forintos emelést az alapellátásban dolgozó fogorvosokra is kiterjesztik, erre 3,3 milliárd forint plusz forrást biztosítanak - mondta el az államtitkár. Hozzátette, hogy így idén összesen mintegy 12 milliárd forinttal nő az alapellátásra fordított összeg. Ónodi-Szűcs Zoltán kitért arra is, hogy további 833 millió forintot biztosítanak fogászati szakellátás finanszírozásának emelésére, így például fogszabályozásra, parodontológiára.(MTI - fidesz.hu)