Kilenc milliárdos pályázat vállalati képző központok létrehozására és működtetésére
2018.03.02
Kilenc milliárd forintra pályázathatnak a vállalkozások, és 100-600 millió forint támogatást nyerhetnek vállalati képző központok létrehozására, működtetésére, és az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztések megvalósítására - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Közölte: a Vállalati képző központok rendszerének fejlesztése és működtetése pályázatot a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) részeként hirdették meg."a vállalkozások munkavállalóik mellett beszállítóik és külső munkavállalók képzésére is fordíthatják a pénzt."Rákossy Balázs elmondta: a vállalkozások munkavállalóik mellett beszállítóik és külső munkavállalók képzésére is fordíthatják a pénzt.Az államtitkár szerint a támogatással azt szeretnék elérni, hogy a versenyszféra átlagánál alacsonyabb keresetű munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége.Az államtitkár szerint fontos, hogy a vállalkozások, saját forrásaikat kiegészítve, minél több belső és külső munkavállalót, illetve a betöltetlen állásaikra felvehető álláskeresőt, közfoglalkoztatottat és inaktív személyt vonjanak be a képzésbe. A képzést is tekintsék vállalkozásukba történő befektetésnek, különösen azon megyékben, ahol jelentős a munkaerő-tartalék - ismertette.Közölte: a támogatási kérelmeket április 3-tól május 4-ig lehet benyújtani.(MTI-fidesz.hu)