Miskolc életképes várossá vált
2018.03.02
Miskolc életképességét hangoztatta a megyeszékhely polgármestere pénteken a város közgyűlésén, amelyen többségi szavazással elfogadták az idei, egyensúlyi költségvetést, 39,8 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) egyebek mellett kijelentette: stabilizálódott a város gazdasága, eredményes volt az elmúlt időszak iparosítása, munkahelyteremtése, Miskolc életképessé vált. Hozzátette: jelentősen nőtt az iparűzési és az idegenforgalmi adó, ez is jelzi, hogy a város gazdasága jó úton halad.  Az elkövetkező évek nagy feladata lesz a szakképzett munkaerő biztosítása a városba érkezett cégeknek - közölte a polgármester.A 2018-as költségvetési javaslatban a 39,8 milliárd forintos bevételi előirányzatból a működési bevételek tervezett összege 33,7 milliárd forint. Működési kiadásokra 32,2 milliárd forintot szánnak, és 300 millió forint tartalékkal számolnak. Városüzemeltetési feladatokra több mint 5,2 milliárd forintot terveznek, ez 500 millió forinttal több, mint az előző évi előirányzat.(MTI-fidesz.hu)