Kapcsolatba lépett-e Czeglédyvel Karácsony, Gyurcsány vagy Molnár?
2018.03.03
A Fidesz felszólítja a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt, továbbá a maffiabaloldal két pártjának elnökét, hogy válaszoljanak arra, találkoztak-e, vagy bármilyen módon kapcsolatba léptek-e Czeglédy Csabával, míg szabadlábon volt – jelentette ki Budai Gyula szombati sajtótájékoztatóján.

A fideszes képviselő elmondta, a maffiabaloldal ügyvédjét, Czeglédy Csabát tegnap este ismételten őrizetbe vették tekintettel arra, hogy a Nemzeti Választási Bizottság felfüggesztette a mentelmi jogát. "a joggal való visszaélés tipikus esete, amelyet Gyurcsány Ferenc és az MSZP ügyvédje követett el."Budai Gyula felhívta a figyelmet arra, Czeglédy közel egy napig volt szabadlábon, amely idő elegendő lehetett ahhoz, hogy eltüntesse azokat a bizonyítékokat, amelyek a büntetőeljárással kapcsolatban keletkeztek, és a büntetőügyben érintett politikustársaival beszélhessen. Emlékeztetett, az előzetes letartóztatásnak egyik fő indoka az volt, hogy Czeglédy ne tudja meghiúsítani az eljárást és ne tudjon összebeszélni azon személyekkel, akik érintettek a baloldal korrupciós botrányában. Ezek az elvek súlyosan sérültek azáltal, hogy a baloldal ügyvédjét, Czeglédyt szabadlábra helyezték – tette hozzá. A kormánypárti politikus aláhúzta, ez a joggal való visszaélés tipikus esete, amelyet Gyurcsány Ferenc és az MSZP ügyvédje követett el.Fotó: fidesz.huBudai Gyula szerint nem véletlen, hogy a tegnapi napon az MSZP és a Párbeszéd Nemzeti Választási Bizottságba delegált tagja Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztése ellen szavazott. Az MSZP és a DK továbbra is falaz annak a Czeglédy Csabának, aki MSZP-tagként az április 8-i országgyűlési választásokon független jelöltként indul Vas megye 1. számú választókörzetében – húzta alá.A Fidesz felszólítja a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt, továbbá a maffiabaloldal két pártjának elnökét, Molnár Gyulát és Gyurcsány Ferencet, hogy válaszoljanak arra, ez alatt az egy nap alatt találkoztak-e, vagy bármilyen módon kapcsolatba léptek-e Czeglédy Csabával. Amennyiben találkoztak vele, akkor miről beszéltek? – tette fel a kérdést. Budai Gyula úgy gondolja, egy magára valamit adó miniszterelnök-jelöltnek vagy pártelnöknek válaszolnia kell ezekre a kérdésekre.(fidesz.hu)