Karácsony és a baloldal laktanyákba telepítené a migránsokat
2018.03.04
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap Egerben, a Dobó István laktanya előtt Nyitrai Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Deutsch Tamás azt mondta: az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat. "Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt."A fideszes európai parlamenti képviselő szerint azonban eljött az igazság órája: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat - jelentette ki. Az érintett laktanyák egyike az egri, ahová akár több ezer bevándorlót helyeznének el, amennyiben "döntési helyzetbe jutnak" - hangsúlyozta Deutsch Tamás.Megjegyezte: az ellenzéki összefogás mindezt uniós forrásokból tenné lehetővé, ahelyett, hogy az EU-s pénzeket eredeti rendeltetésüknek megfelelően gazdaságélénkítésre, vagy éppen az oktatás, illetve az egészségügy fejlesztésére fordítanák.Erről a két párt kormányfőjelöltje és politikusai nemcsak beszélnek, hanem a migránssimogató álláspontot az EU döntéshozói fórumain is képviselik, ezzel sok millió magyart veszélyeztetve - emelte ki a fideszes politikus.Megjegyezte: ez az a terv, mely Soros György nevéhez köthető, melynek megvalósításán az Európai Bizottság dolgozik és ez az a program, melyhez Magyarországon a Karácsony Gergely vezette politikai együttműködés csatlakozni kíván. Fotó: fidesz.huFelhívta a figyelmet arra, nincs olyan előterjesztés, az Európai Parlament napirendjén szereplő jogszabály-alkotásra vonatkozó elképzelés, melyek tárgyalása során a migránsok Magyarországra történő tömeges befogadását szolgáló álláspontot felszólalásaikban és szavazataikban a Párbeszéd és az MSZP EP-képviselői ne támogatnának. Éppen ezért nem csupán Brüsszelt, hanem április 8-án a Párbeszédet és az MSZP-t is meg kell állítani, hogy elkerülhető legyen a migránsok felső korlát nélküli, kötelező át- és betelepítése Magyarországra - mondta Deutsch Tamás.Nyitrai Zsolt Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője a tájékoztatón arról beszélt: a négyhektáros területen fekvő Dobó István laktanya 20 éve üresen áll, 13 500 négyzetméter alapterületű épületegyüttese alkalmas szükség esetén akár több ezer férőhely kialakítására. Kijelentette: az itt élők és a környékbeliek nem kérnek a migránsokból.A biztonság és nyugalom elvesztésével, gettók kialakulásával szemben sokkal inkább azt szeretnék, hogy a megyeszékhely és környéke a következő időszakban is fejlődjön - mondta. A választások tétje, a magyarországi városok és falvak megvédése, mert ha Soros emberei kerülnek hatalomra, megváltoznak és leépülnek a települések - tette hozzá. (fidesz.hu, MTI)